news-details
Sport

Mornar cilja 1.CFL

Izvor, foto: Pobjeda

Nakon nikad manje pauze fudbaleri Mornara okupili su se na ,,Topolici“, gdje su nakon prozivke, koju je obavio šef stručnog štaba Obren Sarić, odradili trening, čime su i zvanično počeli pripreme za novu sezonu.

Na prvom okupljanju bilo je 26 igrača (od čega tri golmana), a među njima bilo je čak devet novajlija, te povratnik nakon teške povrede Ronaldo Rudović.

Nova lica u Mornaru su Danilo Bracanović (Zlatibor Čajetina), povratnik Jovan Pajović (Podgorica), Mirza Idrizović (Jedinstvo), Mirz Hot (Kom), Slobodan Perišić (Podgorica), Marko Bugarin (Jedinstvo), Demir Škrijelj (Ibar), Demir Kajević (Petrovac), te Ivan Bulatović (Podgorica).

Klub su napustili Radovan Bećirović, Aleksa Đurković, Nikola Vujošević, Božidar Đukić, Japanci Šoja i Kosjuku, Aleksandar Vlahović, dok je još neizvjesna sudbina Sava Gazivode.

-Krećemo sa radom u specifičnoj atmosferi, nakon nikad manje pauze i nakon sezone koja je prekinuta. Odmah kada je zaustavljena sezona počeli smo da pravimo planove i evo već na prvom okupljanju imamo devet novajlija.

Svi igrači koje smo angažovali su mladi, čak četvorica su ispod 21 godine. Mi smo ekipu već kompletirali što se poodavno u ovoj fazi priprema u Mornaru nije dogodilo. To će biti igrački kadar koji će iznijeti ovu sezonu, i mišljenja sam da smo kvalitetno pokriveni na svim pozicijama-rekao je trener Barana Obren Sarić.

Da Mornar osim košarke želi da se vrati na ozbiljne staze i u fudbalu možda najbolje svjedoči podatak da se igračima uoči početka priprema obratio i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

-Opština će kao i do sada maksimalno stati iza kluba. Na vama je da se dobro spremite, pružite maksimum u sezoni koja nas očekuje, a to znači da svi zajedno se na kraju radujemo povratku u elitu, odnosno u Prvu ligu-rekao je Raičević.

Jasno je da se Mornar sprema za velike ambicije – Prva liga je imperativ svih…

Prva provjera protiv Adrie

Mornar će imati nekoliko provjera tokom priprema, a prvi test za Barane biće 3. avgusta kada igraju protiv Adrie. Takođe, već je poznato da će 8. avgusta Mornar imati kontrolni meč protiv Arsenala.