news-details
Sport

OFK Otrant Olimpik tužio Fudbalski savez Crne Gore

Uprava Otrant-Olimpika, nezadovoljna odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da proglasi prijevremeni kraj sezone i stanje na tabeli proglasi konačnim, odlučila je da tuži FSCG “zbog diskriminatorske odluke”.

Na portalu mne.ul-info.com objavljeno je saopštenje ulcinjskog drugoligaša, koji je nakon prekida sezone ispao u najniži rang takmičenja.

-Sedmog jula održan je vanredni sastanak Uprave kluba sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda-Odlukom IO FSCG od istog dana kojom se prekinulo takmičenje u I i II Crnogorskoj fudbalskoj ligi. Na tom sastanku je izraženo snažno nezadovoljstvo odlukama FSCG, te je odlučeno da se angažuje advokat i tuži FSCG.

Mi smo, kao uprava OFK “Otrant Olympic”, zatečeni ovom odlukom FSCG kojom nam se šest kola prije kraja regularnog prvenstva onemogućava da sačuvamo drugoligaški status. Smatramo da smo na taj način oštećeni, jer nam nije bilo omogućeno kroz takmičenje da sačuvamo ili izgubimo status drugoligaša.

Uprava kluba je angažovala advokata, koji je u ponedjeljak predao tužbu protiv FSCG svim pravnim institucijama države Crne Gore-stoji u saopštenju Otrant-Olimpika.

Uprava kluba je  uvjerena  da se odlukom FSCG diskriminiše status pojedinih klubova, dok se, sa druge strane, afirmiše status nekih drugih, “što je svakako u suprotnosti sa fudbalskim pravilima”.

-Kako je moguće da se igraju utakmice, poput onih za ulazak u I Crnogorsku ligu (što se odnosi na  “Bokelj” i “Jezero”), kojima ujedno čestitamo uspjeh: FK “Jezero” ulazak u Prvu ligu, a FK “Bokelj” na dobroj igri u baražu, gdje se još jednom potvrdio kvalitet II lige? Zašto nije omogućen nastavak prvenstva kad je već omogućeno da se igraju baraž za dopunu I i II lige? Na ovo pitanje ne dobijamo bilo kakav odgovor-ističu iz ulcinjskog kluba.

-Da li se za donošenje ovakve odluke pitala Evropska fudbalska kuća koja je pozdravila odluku fudbalskih saveza da tamo, gdje se liga prekida, nema ispadanja? To je drugo pitanje na koje takođe tražimo odgovor.

Najbitnije pitanje na koje ne znamo odgovor je: zašto mora OFK “Otrant Olympic” da plati ceh virusa Covid-19? Poštovana gospodo, nemojte zanemariti učinak koji smo pokazali na sportskim terenima profesionalošću i korektnošću svih članova našeg kluba, te činjenicu da smo u prethodnih pet kola imali treći najbolji učinak u ligi.

Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka. Ne dajmo da ovakav pristup donošenju odluka izbriše čitavu sportsku i takmičarku sezonu iza nas-zaključuje se u saopštenju koje potpisuje uprava Otrant Olimpika.

*Fotografija: CdM