news-details
Kultura

Prvi “živi” program KotorArt Don Brankovih dana muzike

Studenti Muzičke Akademije sa Cetinja održali su koncert na KotorArt Don Brankovim danima muzike. Festival je zbog redukovanog gledališta unutar same Crkve sv. Duha obezbijedio direktan prenos na trgu ispred Kina, uz podršku prijatelja Festivala, kafića „Ombra“ kao i direktan prenos putem YouTube kanala, tako da je nastup studenata vidjelo preko 500 gledalaca.

Na koncertu su nastupali solisti i kamerni ansambli. Trio za dvije violine i klavir Ludvig van Betovena izvele su Aksa Muratović (violina), Teodora Ćalić (violina), Iva Ivanović (klavir) dok su kompoziciju „Sjećanje na Ludviga van Betovena“ kompozitora Pedra Tintorera izvele Milena Jaramaz (violina), Ksenija Lukić (viola), Andrijana Ramović (kontrabas) i Iva Drekalović (klavir). Kao solisti predstavili su se Viktor Huter (violina), Žunja Lipanović (flauta), Vasilije Vujadinović (klarinet), Seida Kučević (trombon), Filip Miladinović (gitara) i Uroš Sučić (truba).

-Zahvaljujemo se svim profesorima i studentima na kvalitetnom koncertu, želji i spremnosti da u ovakvom vremenu istraju na svojim putevima umjetnosti. Akademiji čestitamo jubilej, 40 godina postojanja, i želimo puno uspjeha u daljem radu i kvalitetan razvoj na svim poljima.

Na Festivalu očekujemo još jedan koncert, ovog puta sa profesorima Akademije. Festival je pružio svoj maksimum da se pobrine o bezbjednosti zdravlja učesnika, publike i radnog osoblja. Vršena je dezinfekcija prostora, kao i obuće i ruku prije ulaska u salu. Ovo je naša trenutna realnost, a mi, kao Festival, trudimo se najbolje reagovati u datim uslovima, brzo i efikasno odgovoriti svim izazovima. Publici veliko hvala za sinoćnu podršku mladim talentovanim umjetnicima – istakli su iz PR službe Festivala.