news-details
Prova

Spasioci UPSUL opet u akciji

Spasilačke ekipe Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) u srijedu popodne primile su informaciju od Sektora granične policije Bar, da se kod Kraljičine plaže nalazi gliser dužine osam metara, sa pet članova posade,  kojem se pokvario motor.

- Naš Pomorsko operativni centar je stupio u kontakt sa upraviteljem glisera, a operateri Dragan Ivanović i Nikola Nikočević su pokrenuli akciju pružanja asistencije tegljenja, spasilačkim čamcem SAR-3, na kojem su bili skiper Stevan Asović i spasilac Vahid Matović. Akcija spašavanja i tegnjenja glisera do marine Bar trajala je oko 90 minuta –saopštio je portalu Feral.bar Žarko Lukšić, pomoćnik direktora UPSUL .

On je podsjetio da je u minulih mjesec dana ovo već peti put da se dešavaju slične situacije “izgleda nedovoljno pripremljenih plovnih objekata, koje vlasnici poslije zime treba da kvalitetno servisiraju i tek onda da se upute na more”.

-Danas je bilo mirno more i nije bilo problema da se plovilo odtegli do marine, ali u drugim okolnostima može biti rizično i za posadu na čamcima a i sa SAR spasioce. UPSUL po ko zna koji put apeluje na sve učesnike pomorskog saobraćaja da poštuju pomorska pravila koja su zakonski propisana-zaključio je Lukšić.