news-details
Kultura

Večeras počinju KotorArt Don Brankovi dani muzike

Večeras u kinu „Boka“ u Kotoru od 21 sat, publika će moći da pogleda filmsko ostvarenje njemačke televizijske kuće Dojče Vele /Deutsche Welle/, dokumentarni film „Simfonija svijeta“.

Film predstavlja priču o Betovenu koja će se prožimati tokom čitavog Festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, koji večeras formalno počinje. Ulaz u Kino „Boka“ je slobodan a mjesta su ograničena zbog epidemiološke situacije u zemlji.

Tokom prve sedmice festivala planirano je nekoliko programa.

U subotu, 18. jula, sa početkom u 21:30 , u Crkvi sv. Duha koncert drže najbolji studenti Muzičke Akademije sa Cetinja koja ove godine proslavlja jubilej, 40 godina postojanja, i na Festivalu je planiran još jedan koncert u saradnji sa profesorima ove institucije.

Ovogodišnja Pjaca od džeza predstaviće neke od najboljih džez muzičara iz Crne Gore svakog vikenda u toku trajanja festivala, u saradnji sa Lušticom Bay i festivalom Wild Beauty Art.

Serijal koncerata počinje u subotu 18. jula, kada će u jedinstvenom ambijentu Luštice Bay nastupiti „Šule Jovović Trio“ koji čine džez pijanistkinja Sara Jovović, gitarista Milorad Šulet Jovović i bubnjar Martin Đorđević.

Isti sastav nastupiće u Kotoru 19. jula sa početkom u 22:00, tradicionalno u nedjelju, koja je u posljednjim godinama KotorArt festivala praćena zvucima džeza. Ovogodišnji kotorski koncerti su planirani na Pjaci od Kina, radi poštovanja svih bezbjednosnih mjera nadležnih službi.

-Nadamo se da će situacija dozvoliti da se planirani program za prvu sedmicu festivala dogodi. Sve događaje koje organizujemo su sa malim brojem izvođača uz poštovanje mjera NKT-a i Instituta za javno zdravlje.

Publika u zatvorenim prostorijama je obavezna da posjeduje i nosi masku tokom čitavog događaja a razdaljina između pojedinaca u publici je dva metra. Za sve događaje na ovogodišnjem Festivalu ulaz je slobodan a našu publiku molimo za razumjevanje ako bude promjena u programu. Zato smo pristupili odgovorno prema publici, ne objavljujući kompletno planiran program već ćemo se postepeno javljati sa planiranim sedmičnim programima-kažu iz organizacije festivala.

Informacije na sedmičnom nivou, planirani kalendar kao i interesantne intervjue sa ličnostima iz svijeta kulture, umjetnosti, diplomatije, ekonomije svi zainteresovani će moći pronaći na profilima festivala na društvenim mrežama, kao i na sajtu www.kotorart.me.