news-details
Sport

LEN želi Jadran u Ligi šampiona, finansije problem

Izvor: Radio Jadran

LEN želi hercegnovski Jadran u Ligi Šampiona iako je više evropskih klubova spremno da preuzme wildcard koju posjeduje Jadran Carine na još dvije godine. Zbog toga su predstavnici LEN-e dali dodatno vrijeme od 20 dana našem šampionu da donese odluku o ostanku u Ligi šampiona, saopštili su iz uprave kluba:

– Sama činjenica da LEN-a želi i insistira na ostanku našeg kluba u Ligi šampiona i daje nam dodatan rok, iako mnogi drugi evropski klubovi žele to mjesto po svaku cijenu, dovoljno govori kako na nas gledaju i koliko cijene naš kvalitet, tradiciju i rad. Jadran je u kontinuitetu od 1996. stalan učesnik evropskih takmičenja. Naša želja je jasna, to je Liga šampiona, mi to radom i rezultatima zaslužujemo, ali finansije su problem – ističe predsjednik PVK Jadran Carine dr Đuro Marić.

Posljedice Corona krize u sportu se već i te kako osjećaju, budžeti se smanjuju, a sponzori ovog kluba su svi vezani za turizam i tu nastaju novi veliki problem, dodaje dr Marić.

– Iz tog razloga uradili smo već kadrovske promjene u prvoj ekipi, čak pet igrača koji su bili na platnom spisku prethodne sezone smo pustili, ali i dalje imamo kostur ekipe zahvaljujući našem radu sa domaćim igračima. Projekcija troškova za ligu šampiona je 100.000 eura. Ovih dana ćemo se obratiti svim relevantnim institucijama, prije svega Vaterpolo plivačkom savezu (VPSCG), Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu, kao i Opštini Herceg Novi koja je već upoznata sa ovom problematikom. Ovo nije samo pitanje našeg kluba, veći crnogorskog vaterpola i reprezentacije – smatra dr Marić.

U upravi još ne znaju kako će izgledati regionalna liga koja je jako upitna za narednu sezonu. Pri tom igračima su potrebne jake utakmice u sezoni u kojoj igraju, kvalifikacije za Olimpijske igre, a Marić je ubijeđen i za Olimpijske igre.

– Kao klub uradićemo sve što je do nas, ali moramo da vodimo računa da predstoji jako izazovna sezona u sportskom i finansijskom smislu, te da se funkcionisanje kluba ne smije ugroziti – poručio je predsjednik kluba, dr Đuro Marić.

*Fotografija: Miloš Samardžić