news-details
Društvo

Izglasano: Ada Bojana od danas tiha zona

 Izvor: CdM

 Skupština Opštine Ulcinj danas je donijela Odluku o akustičkim zonama po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju “Tihe zone u prirodi”, saopšteno je iz Udruženja vlasnika objekata Ada Bojana.

Ovom odlukom, kako ističu, konačno će se zaustaviti negativan trend koji je doveo do toga da se u ovom vikend naselju koje je do skoro nosilo imidž tihog ribarskog mjesta, održavaju danonoćne žurke koje su u velikoj mjeri remetile red i mir.

-Od sada najviši granični nivo buke na Adi Bojan u decibelima je 35-35-30, što je u prevodu jačina zvuka koju proizvodi govor ili cvrkut ptica. Ovo će značiti da je od sada kažnjivo puštati jaku muziku u bilo koje doba dana, a za nepoštovanje odluke kaznene odredbe biće primjerene novčanim kaznama do 10.000 eura. Uz zahvalnost svim odbornicima ulcinjskog parlamena koji su donijeli ovu odluku, izražavamo naše uvjerenje da će lokalna vlast zajedno sa vlasnicima kućica nastaviti da brinu o ovom djelu naše prelijepe prirode i brižno raditi na implementaciji ove odluke-navode oni.

Članovi ovog Udruženja se nadaju da će se Vlada još jače uključiti u zaštitu rijeke Bojane kroz svoje i kroz aktivnosti iz nadležnosti JP Morsko dobro koje upravlja ovim dujelom obale, Uprave Pomorske sigurosti koja je nadležna za sigurnost plovidbe na rijeci Bojani i Upravi za vode “!koja je veoma bitna u rješavanju prohodnosti rijeke”.

-Apelujemo na sve vlasnike kućica da poštuju ovu odluku a nadležne institucije da sprovode kaznene odredbe i da više ne dozvolimo da se na Adi Bojani organizuju glasne žurke. Adi Bojani se od danas vraća mir i time će se zaštititi i životinjski svijet koji je jedinstven na ovom prostoru-poručuju oni.